Smaker från en helg
Ett litet sammandrag av helgens smakupplevelser. Jag gillar att göra det enkelt för mig ibland och gör gärna iordning sallader och liknande direkt på tallriken. Dels går det snabbt, men det blir också en lagom mängd mat.
När man rör ihop salladsingredienser i en större skål vill det gärna bli lite mosigt tycker jag. Det slipper man med ”tallriksmodellen”. Utseendet är ofta lika viktigt som smaken för att förhöja hela upplevelsen, så jag försöker kombinera livsmedel som också ser vackra ut tillsammans.
Jag går på känsla när det gäller mängder av allt och använder sällan recept. När det gäller sallader och liknande så är ju inte mängderna så petnoga heller. I bilderna nedan finns ingredienserna nedskrivna som jag använt, men mängder får man nog avgöra lite efter eget tycke och smak.
– – –
Valborg idag. En helg som liksom känns mindre och mindre viktig att ”fira” vad åren lider. Vi äter väl något gott ikväll och ser en film – som en helt vanlig helgdagskväll med andra ord.
Var försiktiga med eld och smällare ikväll. Take care =)